Lody matcha – przepis na rześkie lody w unikalnym, wspaniałym smaku. Ach ! Ten kolor !

Składniki:
  • 2 łyżeczki od herbaty Matcha for Cooking Tsuki
  • 50 ml gorącej wody (80°C)
  • 2 żółtka
  • 60g cukru
  • 200 ml bitej śmietany
Obrazek dla
Przygotowanie:

1. Zagotuj wodę i ostudź ją do 80° C.

2. Dodaj do wody dwie czubate łyżeczki od herbaty Matcha for Cooking Tsuki do miseczki, a następnie zamieszaj energicznie do uzyskania gładkiej konsystencji.

3. Dodaj żółtka jajek, cukier i solidnie utrzyj, aż uzyskasz pienistą miksturę.

4. Na końcu dodaj bitą śmietanę i delikatnie wymieszaj – do uzyskania jednolitej pół sztywnej konsystencji.

5. Zamrażaj przez 2-3 godziny.

Lody matcha gotowe !

Obrazek dla