kokosowa matcha latte
Kokosowa matcha latte – przepis na pyszny napój na bazie herbaty matcha.
- 1 łyżeczka herbaty matcha
- 4 łyżki mleka kokosowego
- 3/4 szklanki mleka roślinnego
- łyżeczka syropu z agawy lub cukru trzcinowego (opcjonalnie)
1. Herbatę matcha z naszego sklepu rozpuść w 2 łyżkach zimnego mleka roślinnego. Najlepiej użyć do tego miotełki bambusowej, albo spieniacza do mleka, żeby nie było grudek.
2. Resztę mleka wlej do małego garnuszka i podgrzej (1-2 minuty).
3. Do podgrzanego mleka dodaj mleko kokosowe, zamieszaj i dalej podgrzewaj.
4. Kiedy pojawi się para i na powierzchni mleka pierwsze małe bąbelki , dodaj uprzednio (krok 1) rozpuszczoną herbate matcha.
I już kokosowa matcha latte jest gotowa !
Całość można przygotować także na zimno i podawać z kostkami lodu.
Smacznego ! 🙂